Dagsverke..

Ett dagsverke en ledig torsdag..

Fyra nyanser av brunt...

Och såklart.. inget bröd utan blöd(ning)


Mot arbetshelgen nu, med start fredagkväll!

Stäng AV!

Önskar att det fanns nån knapp så man kunde stänga av hjärnverksamheten ett slag.
Som tur är det fullt ös på jobbet så där finns det liksom inte plats för mer bakom pannbenet. MEN, så fort jag styr kosan ut ur Björna startar maskineriet. Tittar intensivt på alla hus och gårdar jag åker förbi och tänker; Fasen om vi ändå kunde vart nöjda med att bo här istället... eller här... eller här... eller därborta...
Men innerst inne vet man att har man hittat sin plats på jorden så kan man inte trivas på samma sätt någonannanstans. Och som grädde på moset ramlar vi utan fallskärm, utan backup plan. Andra kan hitta var de vill bo och fungerar det inte att bo där av olika skäl så kan de sälja och själva vara de enda drabbade.
Vi kan inte sälja vi kan inte ha det som reservplan. Då våran försäljning skulle bli ett direkt problem för våra närmsta grannar - Freddans föräldrar..!
Pust, nyss hemkommen och är redan trött på mina egna tankar! Undra vad man ska ta till för att bara få slappna av en stund..

Livet är inte roligt.

En kompis kommer förbi och pratar kärleksbekymmer med min sambo och jag tar tvättkorgen med mig ut i vårsolen. Medan jag hänger kommer jag och tänka på att livet inte är så roligt egentligen. Många verkar liksom gå runt och vänta på att livet ska bli roligt, de byter partner, byter jobb, byter bostad, byter land, byter bil i hopp om att nu ska livet bli skoj. Många har haft det jobbigt, det tvivlar jag inte på, men många vill nog gärna skylla på sin partner, sin hemstad, sitt jobb när de vart missnöjda. Och samma personer verkar bli lika förvånade när de blir missnöjda igen fast de bytt partner, bil och flyttat över halva jordklotet.
Livet är inte roligt, det är DU själv som måste hitta det roliga i livet och helst hitta glädjen i det lilla.
Just i skrivande stund sitter min framtida make och spelar tv-spel, maten bubblar ugnen och jag, ja jag sitter ju här och jag måste säga fy fasen vad jag är lycklig! Lika lycklig var jag för en halvtimme sedan ståendes framför torkställningen eller för tre timmar sedan när jag stod på alla fyra och rengjorde golvbrunnen och sneglade stolt på Fredrik som slavade med disken, lika lycklig var jag igår-kväll när huset var som ett bombnedslag, allergin fick mig att se ut som en döds sjuk krympling och jag låg i soffan med huvudet i knät på mitt livs kärlek som servade med dryck och tilltugg.

Jag tänker såhär; älska det du har och låt bli att försöka ta reda på vad du kan få - då blir varje dag som julafton!


It's the Rich mans world..

Ja som titeln åberopar så kan ni nog förstå att det inte går så mycket framåt för oss med husköperiet.
Vi har insett att trots vårt lånelöfte vill vi inte utnyttja hela den summan. Livskvaliteten måste ändå vara någon slags balansgång mellan boende och pengar kvar i börsen att kunna handla; det man behöver - eller varför inte - något fruktansvärt underhållande och onödigt.
Så nu har vi börjat kompromissa på stilen på huset och istället kompensera med mer yta. En snabb titt på Smålandsvillan och vi inser att vi kan få 119 kvm nyckelfärdigt + 80kvm oinredd övervåning för ganskamångahundratusen billigare än 112 kvm ganskasåjättesnyggt Skidstahus. Så nu har det flugit iväg massa ettor och nollor som blir en mötesförfrågan i Smålands inkorg.

Vi känner oss otroligt insnöade och spenderar i princip varenda minut vi är hemma med att fundera och fundera och fundera, vända och vrida, räkna och kalkylera..
Nån sa till oss; Gud vad spännande, det är ju så roligt att bygga hus!
Ja ni, jag lovar att tala om så fort det roliga börjar för inte sjutton har vi sett röken av något som inte bara är uttröttande hittintills!

Det brakar loss..

Vintern rasar utav våra fjällar tralalala!
Så otroligt skönt! Har börjar jobba heltid, vilket jag gruvade mig för lite med tanke på hur vansinnigt trött jag vart på mornarna hittills och jag skulle få ännu fler dagar upp i ottan, men det går ju hur bra som helst när solen är på väg upp över horisonten när väckaren ringer..



Sedan så har ju äntligen den här himmelens husförsäljaren kommit hem ifrån utlandet och vårt första möte på nästan en månad blev i samband med detta;

MODOs första slutspelsmatch på länge! Så vi tog plats i logen, blev tvingade att byta kläder och smaskade sedan i oss trerätters under tiden Skellefteå sopade banan med hemmalaget och hånade oss för vårt klädombyte.


Så nu väntar vi spänt på den nya offerten och sedan kommer det- tiden då det är dags att bestämma oss! Jag som har nog beslutsångest om jag ska köpa mjölk från arla eller Norrmejerier!

Ljusare tider..

Nu är det vår på Lomsjöns solsida!
Det droppar från taken, jag törs inte köra upp till huset trots 4-hjulsdriften, torkställningen står ute på altanen och kläderna svajar i vinden. Jag har sorterat i garderoben, burit bort julgardiner och andra onödiga (och fula) saker ut till det framtinade förrådet. Spelar årets melodifestival för fullt och den doftande vårluften väller in genom den öppna ytterdörren.
Min älskade svärfar har kommit hem från "Abisko", hel och efterlängtad och på lördag är dags att hälsa välkomna till mina päron hemkomna från Playa del sol.


Här var vi ute och röjde upp skoterleden förra helgen,
fullkomligt onödigt kan man ju tycka såhär i efterhand när snön har tinat
bort från träden, men fint blev det då!



Så här ser alltså det fruktansvärda skadan ut under bandaget :S



och SÅHÄR ser min tokfina vänsterhand ut! Min kära svägerska skulle laga en av sina långa graciösa naglar och av bara farten satt det 10 fina nya naglar på mina händer också!
Vill lägga till att jag endast EN gång i mitt liv har haft nagelförlängningar vilket var under studenten. Kostade då på dem över 1000:- och de satt ganska precis till midsommarafton vilket blir ungefär två veckor.
Och enligt Malin standard lyckades jag såklart göra en spricka i höger tumnagel samt bryta av hela nageln på vänster ringfinger redan imorse på gymmet. Men som tur var fanns det lite material kvar att laga till dem igen..

http://www.youtube.com/watch?v=OvdDf15xYCA
Rösta på Top Cats på Andra chansen!


RSS 2.0